Articole

Cum sa pornesti propria afacere cu tamplarie PVC si aluminiu

lepus x centru de prelucrare pentru placi compozite cnc 3 axe poza 4

V-ati hotarat sa porniti o afacere in domeniul tamplariei PVC? Ati facut o alegere buna! De ce spun asta? Sunt mai multe motive pentru a eticheta decizia dumneavoastra drept foarte buna dar cele mai importante argumente in acest sens ar fi:

1. Acest domeniu al tamplariei PVC si aluminiu este un domeniu dinamic in continua crestere, cererea de tamplarie pentru constructiile noi este tot mai mare, iar necesarul de tamplarie pentru inlocuirea ferestrelor si usilor vechi este deasemenea foarte ridicat;

2. Posibilitatile de extindere ale unei afaceri de acest gen, pe viitor sunt foarte variate, piata romaneasca fiind intr-o continua diversificare. Pe langa tamplaria din profile PVC, in momentul de fata cunoaste o crestere mare tamplaria din aluminiu, atat usi si ferestre cat si structuri ca: pereti cortina, wintergarten, inchideri de terase, chioscuri etc …

3. Piata de tamplarie termoizolanta din UE ofera producatorilor din Romania multiple oportunitati pentru a-si exporta produsele. Cu toate ca este o piata extrem de concurentiala, tot mai multi producatori romani se adreseaza cumparatorilor din UE si Marea Britanie. Cu echipamente adecvate, seriozitate si atentie pentru detalii, chiar si micii producatori romani au gasit piete de desfacere in Europa, care le permit obtinerea de marje de profit satisfacatoare.

4. Productia si vanzarea de tamplarie PVC si aluminiu se poate face (inca!) cu mijloace materiale rezonabile, investitia initiala nu este foarte mare iar extindere ulterioara se poate face in etape. O investitie initiala bine chibzuita poate asigura cresterea ulterioara fara a trebui sa renuntati la echipamentele achizitionate initial ci doar prin noi achizitii care sa completeze setul de utilaje.

5. Intr-o perioada in care penuria de forta de munca da batai de capfirmelor mici si mari, deopotriva, vestea buna este ca pregatirea profesionala amuncitorilor din atelier se poate face usor, calificarea putandu-se face chiar la locul de munca.

6. Productia de tamplarie este un domeniu care va poate oferi mari satisfactii profesionale cat si materiale.

Urmatoarele randuri se doresc a fi un ghid util pentru cei care vor sa porneasca o mica afacere in domeniul productiei si vanzarii de tamplarie din profile PVC si aluminiu.  Vom parcurge notiunile de baza in ceea ce priveste confectionarea si montajul elementelor de tamplarie din profile PVC si aluminiu. Vom trata unele aspecte privind dotarea atelierului de tamplarie, fluxul tehnologic, transportul si depozitarea materiilor prime si a produselor finite precum si elemente de marketing specifice acestui domeniu de activitate.

Pentru buna desfasurare a afacerii dumneavoastra am luat in considerare toate aspectele ce tin de vanzarea si productia de tamplarie PVC atat din perspectiva dotarii materiale cat si din punctul de vedere al resurselor umane. Am incercat sa tinem cont de specificul pietii din Romania precum si de problemele de natura organizatorica si tehnica ce apar in fiecare etapa a afacerii dumnevoastra. Cele mai multe dintre paginile de mai jos se datoreaza experientei noastre in domeniul productiei de tamplarie precum si a feedback-ului extrem de constructiv din partea clientilor nostri care au pornit o afacere de la zero si au reusit sa construiasca firme de succes.