Articole

Cum se efectuează întreținerea ferestrelor termopan?

Ce trebuie să știți despre ramele pentru ferestrele termopan

Întreținerea ferestrelor termopan reprezintă un pas esențial pentru ca publicul dumneavoastră să se poată bucura cât mai mult timp de produsele create în cadrul atelierului pe care îl dețineți. Astfel, făcută „ca la carte”, orice client își poate utila casa cu cele mai bune ferestre, care să îi ducă locuința la următorul nivel. Tocmai de aceea, în cadrul articolului de astăzi, vă vom prezenta câteva sfaturi utile, cu ajutorul cărora clienții dumneavoastră să se poată bucura cât mai mult timp de termopanele achiziționate.

Însă, înainte de vă prezenta sfaturile propriu-zise, trebuie să menționăm că un termopan de calitate reprezintă rezultatul unor utilaje pentru PVC pe măsură. Așadar, nu uitați să alegeți întotdeauna utilajele pentru termopan de calitate superioară, cu ajutorul cărora să vă conduceți afacerea la următorul nivel!

Iar acum, haideți să descoperim împreună cum să efectuați întreținerea ferestrelor termopan!

Curățarea profilelor PVC

Deși pot părea suprafețe rezistente, utilizarea detergenților foarte agresivi sau a substanțelor pe bază de acizi sau petrol, precum acetona sau benzina este complet interzisă. Aceste substanțe sunt foarte periculoase, distrugând chiar și suprafața rezistentă a profilelor PVC. În schimb, puteți opta fără probleme pentru detergenții blânzi, ce vor îndepărta foarte bine murdăria de pe profil, fără să producă zgârieturi produsului. De asemenea, utilizând și o lavetă moale, clienții dumneavoastră se vor putea bucura de un termopan impecabil, rezistent și durabil.

Întreținerea feroneriei

Feroneria este un element foarte important al oricărui produs termopan, astfel că, întreținerea acesteia necesită o atenție puțin mai sporită decât în cazul celorlalte componente. Chiar dacă, înainte de a o preda clientului, v-ați asigurat ca feroneria să conțină suficientă vaselină pentru a o menține sănătoasă, o dată cu trecerea timpului, este esențial ca acest pas să fie refăcut, pentru a nu se produce zgomote inutile. Așadar, o dată pe an, este bine ca feroneria termopanului să fie unsă cu o cantitate suficientă de vaselină specială, astfel încât clienții dumneavoastră să se poată bucura de un produs impecabil, cât mai mult timp posibil!

Întreținerea sticlei ferestrei

Pentru curățarea sticlei termopanului, nu este nevoie de produse scumpe, având nevoie doar de un spray special pentru curățarea sticlei de termopan, dar și de o lavetă clasică, moale, cu ajutorul căreia să puteți șterge ușor sticla. De asemenea, materialul de înaltă calitate din care este confecționată sticla de termopan permite curățarea acesteia foarte ușor, mult mai rapid decât în cazul sticlei obișnuite, utilizată pentru confecționarea ferestrelor clasice.

Întreținerea sistemelor de închidere

Ca și în cazul feroneriei de termopan, sistemele de închidere trebuie să beneficieze și acestea de o atenție deosebită, deoarece acestea sunt unul dintre cele mai importante elemente, fără de care, o fereastră termopan nu ar putea funcționa. Așadar pentru a vă asigura că produsul funcționează impecabil, este foarte important ca sistemele de închidere, balamalele și mânerele să fie întreținute, utilizând spray-uri speciale. Acest pas ar trebui făcut o dată la 3-6 luni (de 2-4 ori pe an), pentru a vă asigura că fereastra termopan este impecabilă din toate punctele de vedere.