Articole

Despre cele trei tipuri de ferestre și caracteristicile lor

centru de prelucrare profile profile din pvc 8 axe poza 2

Atunci cand vine vorba de alegerea ferestrelor pentru locuinta noastra, cele mai frecvente sunt cele din lemn, din aluminiu sau din PVC. Cu toate acestea, pentru alegerea ferestrelor perfecte este foarte important sa tineti cont de casa dumneavoastra dar si de ceea ce va doriti sa obtineti la final. Acestea fiind spuse, prin intermediul acestui articol vom incerca sa va prezentam atat avantajele cat si dezavantajele acestor trei tipuri de ferestre, pentru ca dumneavoastra sa puteti lua o decizie potrivita privind casa dumneavoastra. Haideti sa vedem ce trebuie sa stiti despre acestea!

Ferestrele din lemn

Ferestrele din lemn sunt reprezentative pentru stilul traditional, insa nici cel modern nu poate fi dat la o parte. De asemenea, ferestrele din lemn sunt disponibile intr-o varietate foarte mare de dimensiuni si culori, care sa se preteze fiecarei locuinte. Din pacate, fiind confectionate din lemn, este de la sine inteles ca aceste ferestre necesita mai multa ingrijire, avand o durata de viata destul de redusa. Mai mult decat atat, acestea trebuie periodic intretinute, astfel incat sa le puteti prelungi durata de viata. insa, pentru persoanele care isi doresc ferestre ecologice, cu siguranta lemnul va oferi cea mai multa incredere la acest capitol.

Ferestrele din aluminiu

Un alt tip de ferestre sunt cele din aluminiu, fiind foarte prezente in institutii sau magazine. insa, nu doar ferestrele din aluminiu sunt foarte cunoscute, ci si usile din acelasi material. Pe langa rezistenta in timp destul de mare, trebuie sa precizam faptul ca ferestrele din aluminiu reusesc sa mentina o atmosfera racoroasa pe timpul verii, un mare avantaj atunci cand afara sunt peste 30 de grade Celsius. Din pacate, ferestrele din aluminiu au dezavantajul de a oxida o data cu trecerea timpului, unele dintre ele avand si un cost destul de ridicat (in functie de caracteristicile ferestrelor).

Ferestre din PVC

Ultimul tip de ferestre pe care vi le vom prezenta astazi sunt cele confectionate din policlorura de vinil (PVC), fiind un bun inlocuitor al lemnului, dar mult mai rezistent. De asemenea, acest material este foarte eficient din punct de vedere termic, iar intretinerea sa este foarte usoara, nefiind nevoie sa achizitionati substante costisitoare sau alte produse menite sa faca materialul mult mai rezistent. Din pacate, ca dezavantaj ar fi pretul, existand locuri in care aceste ferestre ating niste sume destul de mari, insa exista numeroase oferte de pret. Asadar, cu putin efort, puteti achizitiona ferestre din PVC la un pret foarte accesibil.

in incheierea acestui articol…

Pentru ca ferestrele din PVC au devenit din ce in ce mai cunoscute si mai apreciate de catre clienti, tot mai multe firme care produc astfel de ferestre apeleaza la diferite masinarii menite sa le usureze munca si timpul de executare. De aceea, daca si dumneavoastra aveti nevoie de asemenea masinarii, tot ce trebuie sa faceti este sa apelati la Utilaje Termopan, compania oferindu-va atat utilaje pentru tamplaria din PVC, cat si feronerie pentru termopane, ce va vor fi foarte utile. Suna interesant?