Articole

Rehau sau Salamander – Ce profil să alegeți?

Rehau sau Salamander – Ce profil să alegeți

Profilele Rehau și Salamander sunt două dintre cele mai cunoscute și dorite de către persoanele care aleg să își ducă locuințele la următorul nivel, apelând la ajutorul produselor PVC. Însă, deși sunt două profile foarte calitative, există câteva diferențe între cele două, de care ar fi bine să țineți cont dacă urmează să achiziționați produse termopan. Așadar, în cazul în care și dumneavoastră urmează să vă alegeți profilul potrivit pentru locuința dumneavoastră, cu siguranță articolul de astăzi vă va fi foarte util! Haideți să vedem care sunt punctele tari și punctele slabe pentru fiecare alternativă!

Protecția termică

Protecția termică reprezintă una dintre criteriile cele mai importante atunci când trebuie să alegeți profilul PVC potrivit pentru dumneavoastră. Astfel, la o simplă comparație, putem observa faptul că profilul Rehau Euro 60 oferă o protecție termică mai bună comparativ cu profilul Salamander Design 2D, însă, chiar și așa, diferențele sunt foarte mici. Cu toate acestea, în cazul în care trebuie să alegeți între cele două variante, recomandarea noastră este să vă orientați către profilul Rehau, tocmai pentru că acesta oferă o protecție termică foarte bună, avantaj care se va resimți în special în perioada rece a anului.

Adâncimea constructivă

Adâncimea constructivă reprezintă un alt punct foarte important pentru alegerea profilului pentru termopanele dumneavoastră. Astfel, în cazul profilelor Rehau, profilul Rehau Euro 70 are o adâncime de 70 mm, în timp ce, în cazul profilelor Salamander, profilul Salamander Streamline 76 are o adâncime de 76 mm. Acestea fiind spuse, dacă ar fi să alegem un câștigător, în cazul adâncimii constructive, putem spune că profilul Salamander oferă o siguranță mai bună, însă, nici profilul Rehau nu poate fi lăsat în spate. Cu toate acestea,  o adâncime constructivă bună oferă și o rezistență pe măsură o dată cu trecerea timpului.

Numărul de camere

Un alt element foarte important de care ar fi bine să țineți cont o dată cu alegerea profilului potrivit pentru termopanele dumneavoastră. Deși ambele profile oferă același număr de camere, și anume 6 camere, profilul Rehau are un as în mânecă, mai exact materialul de înaltă calitate RAU-FIPRO, ce oferă profilului o stabilitate deosebită, datorită materialului calitativ ce conține fibre de sticlă. Deși este o observație minoră, detaliile fac întotdeauna diferența, astfel că,  pe parcursul timpului, asemenea observații își vor spune cuvântul prin rezistența și aspectul ireproșabil al profilului.

În finalul articolului…

La final, deși bătălia este una destul de strânsă între cele două profile, este foarte important să țineți cont de preferințele dumneavoastră. Cu toate acestea, să nu uităm de faptul că și utilajele folosite pentru realizarea produselor PVC au o importanță desăvârșită, astfel că, este esențial ca atelierul dumneavoastră să dețină cele mai bune mașini. Acestea fiind spuse, site-ul Utilaje Termopan vine alături de dumneavoastră, oferindu-vă o gamă variată în ceea ce privește utilajele pentru tâmplăria din aluminiu și PVC, dar și numeroase mașini de frezat manuale, gata să vă ducă produsele la următorul nivel. Nu ezitați să ne contactați pentru mai multe detalii!