Articole

Sticla Low-e sau sticla 4 Anotimpuri?

Sticla Low e sau sticla 4 Anotimpuri

Cele două tipuri de sticlă foarte cunoscute în rândul atelierelor de termopane sunt: sticla Low-e și sticla 4 anotimpuri, ambele oferind numeroase avantaje clienților. Cu toate acestea, în cazul în care nu știți ce tip de sticlă vi se potrivește, în cadrul articolului de astăzi vă vom prezenta punctele tari și punctele slabe pentru ambele variante, pentru ca, la final, să puteți lua decizia perfectă pentru dumneavoastră. Deoarece nu există o sticlă bună și una mai puțin bună, este foarte important să aveți în vedere anumite criterii, pentru a putea lua cea mai bună decizie!

Low-e – fără pierderi de căldură

Dacă locuiți într-o zonă mai rece, precum zonele montane, unde vă doriți să mențineți cât mai mult căldura în interior, atunci geamurile termopan cu sticlă Low-e sunt o alternativă de luat în calcul. Deoarece acest tip de sticlă dirijează spre interiorul locuinței radiațiile solare, veți observa că se vor limita considerabil pierderile de căldură din interiorul casei dumneavoastră. Totodată, datorită faptului că radiațiile solare sunt distribuite către interior, vă veți putea bucura de mai multă lumină naturală în casă, astfel încât să reduceți cât mai mult costurile pe care le plătiți pentru energia electrică.

4 Anotimpuri – fără efect de seră

În cazul în care va doriți ca, pe perioada anotimpului cald, să vă bucurați de o locuință răcoroasă, care să nu permită trecerea radiațiilor solare în interiorul locuinței, atunci sticla 4 Anotimpuri este cea mai bună variantă pentru dumneavoastră. Cu toate acestea, trebuie să țineți cont de faptul că, în anotimpul rece, sticla 4 Anotimpuri va menține o atmosferă destul de răcoroasă, tocmai pentru că acest tip de sticlă nu permite trecerea radiațiilor solare. În plus, nu veți avea nici foarte multă lumină naturală, tot din cauza acestor radiații. În schimb, pe timp de vară, veți simți o diferență considerabilă între interior și exterior, fără a mai apela la aerul condiționat.

Ce să aleg?

După cum ați putut observa și mai sus, este foarte important să țineți cont de particularitățile locuinței dumneavoastră, pentru a putea lua o decizie înțeleaptă. Cu toate acestea, în cazul în care locuiți într-o zonă mai caldă, precum cea de câmpie, unde vara este foarte călduroasă, atunci vă puteți orienta către sticla 4 Anotimpuri. Totodată, în cazul în care locuiți într-o zonă mai răcoroasă, precum cea montană, unde majoritatea anului cuprinde doar zile reci, atunci vă sugerăm să vă orientați către sticla Low-e.

În încheierea articolului…

Pe lângă o sticlă de calitate, aveți nevoie și de utilaje profesionale, cu ajutorul cărora să obțineți cele mai bune ferestre. În acest sens, site-ul Utilaje Termopan vine alături de dumneavoastră, oferindu-vă o gamă variată de utilaje pentru tâmplăria PVC, dar și feronerie pentru termopan, astfel încât să obțineți un atelier perfect, gata de a crea produse perfecte. De asemenea, vă punem la dispoziție prețuri accesibile, care să vă motiveze să vă duceți atelierul la următorul nivel, fără a vă pierde foarte mult din cifra de afaceri. Sună interesant? Atunci haideți să ne cunoașem!