Articole

Tipuri de feronerii pentru uși și ferestre

centru de prelucrare profile profile aluminiu 5 axe poza 2

Indiferent de tâmplăria din care a fost creată, orice ușă are nevoie de o tâmplărie de calitate, pentru ca produsul să fie rezistent și durabil. Așadar, pentru a ști ce feronerie se potrivește, este esențial să cunoașteți tipurile de feronerii pentru uși, pe care le puteți folosi în cadrul atelierului dumneavoastră.

Însă, înainte de a trece la subiectul de astăzi, nu uitați că orice produs este calitativ nu doar datorită tâmplăriei folosite, dar și a utilajelor. Nu ezitați să apelați întotdeauna la mașini de calitate, indiferent că este vorba de o simplă mașină de frezat manuală sau de un utilaj pentru tâmplăria din aluminiu. Calitatea face diferența permanent!

Iar acum, haideți să descoperim cele mai importante tipuri de feronerii, ce nu ar trebui să lipsească din atelierul dumneavoastră!

Feronerie glisanto-batantă

În situația în care clientul își dorește ferestre oscilo-batante, este foarte important să utilizați o feronerie glisanto-batantă, special creată pentru ca fereastra să poată fi deschisă așa cum își dorește clientul. De asemenea, acest tip de feronerie este recomandată și pentru ușile culisante, oferind o rezistență foarte bună produsului, o dată cu trecerea timpului. Mai mult decât atât, acest tip de feronerie este potrivită pentru toate tipurile de tâmplărie (PVC, lemn și aluminiu).

Feronerie glisantă cu ridicare

Feroneria glisantă cu ridicare este un produs nou apărut pe piață, această tehnologie fiind foarte potrivită în cazul persoanelor cu dizabilități, care nu au nevoie de praguri înalte, pentru a se putea deplasa în casă. Astfel, deoarece pragul cuprinde aproximativ 20 de milimetri, acest lucru îl face potrivit atât pentru această categorie de persoane, dar și pentru persoanele care își doresc praguri foarte mici, greu sesizabile. De asemenea, ca și în cazul feroneriei glisanto-batantă, și feroneria glisantă cu ridicare este potrivită pentru toate tipurile de tâmplărie, indiferent că vorbim despre cea din lemn, PVC sau aluminiu.

Feronerie pentru ferestre și uși armonice

Ușile armonice, denumite și uși pliante, sunt o categorie ceva mai specială, ce are nevoie de o feronerie pe măsură. Astfel că, dacă clientul dumneavoastră își dorește ca locuința sa să fie specială, apelând la uși și ferestre armonice, este important să utilizați o feronerie creată special pentru această categorie de produse. Astfel, feroneria pentru ferestrele și ușile armonice asigură clientului o utilizare simplă, chiar și în cazul unor deschideri ample, indiferent de dimensiunile produselor achiziționate. De asemenea, și aceste feronerii se potrivesc pentru orice produs, indiferent de tâmplăria din care au fost executate.

Feronerie pentru ferestre și uși armonice cu prag îngropat

Ultimul tip de feronerie pe care îl vom discuta astăzi este cel pentru ferestre și uși armonice cu prag îngropat, o feronerie foarte potrivită pentru persoanele dornice de a avea o locuință impecabilă. Deși pragul este ascuns, acest tip de feronerie oferă o susținere foarte bună a ușii armonice, indiferent de dimensiunile sale, oferind clienților o protecție impresionantă împotriva condensului. Mai mult decât atât, trebuie menționat faptul că acest tip de feronerie oferă o protecție foarte bună împotriva prafului, pentru a reduce timpul dedicat curățeniei!