UTILAJE TERMOPAN

Utilaje productie tamplarie tip termopan din profile pvc si aluminiu.

Utilaje Termopan, Utilaje PVC

geam termopan cu perfomante superioare

Geam termopan cu perfomante superioare

Față de sistemul clasic cu bagheta din aluminiu toate caracteristicile unui geam termopan sunt net superioare !

Fabricarea geamului termopan ieftin si rapid

Ieftin si rapid pentru forme atipice

Fabricarea geamului termopan cu forme atipice, de mici dimensiuni sau geam triplu se face mai repede si mai ieftin!

Accesibil si atelierelor de tamplarie

Accesibil si atelierelor de tamplarie

Acum si atelierele de tamplarie PVC/aluminiu isi pot confectiona singure geamul termopan, cu o investitie minima!


fabricarea si usilor ferestrelor termopan profile pvc Comparatie: sistemul cu bagheta calda Pana Spacer si sistemul clasic cu bagheta din aluminiu

Sistemul de bagheta calda PANA SPACER comparativ cu sistemul cu bagheta din aluminiu

In zilele noastre, se incearca pe de o parte, obtinerea de materiale cat mai bune pentru confectionarea ramelor (PVC, aluminiu, lemn stratificat), care sa aiba performante mai bune in izolarea termica si fonica, iar pe de alta parte, unii producatori cauta solutii pentru imbuntatirea performantelor geamului termopan deoarece intr-o suprafata vitrata, proportia cea mai mare o are sticla/geamul.

Asadar au aparut diverse sisteme de izolare cu bagheta asa-numita „calda”; sau bagheta cu „margini calde”. Toate sistemele, desi sunt diferite sub aspect constructiv sau al materialelor din care sunt fabricate, au in comun faptul ca impiedica mult mai eficient transferul termic pe marginile geamului termopan, ceea ce cu sistemele clasice/conventionale (bagheta distantier din aluminiu), nu se poate obtine.

Exemplu concret: luam cazul unui pachet de geam termopan de 24 mm – cel mai uzual, format din doua coli de sticla cu bagheta intre ele si presupunand ca este iarna:

Daca este folosita bagheta din aluminiu, aceasta trebuie sa fie acoperita pe cele doua laturi fie cu o banda butilica auto-adeziva, fie cu cu un strat fin de butil, pentru a se lipi de cele doua sticle si totodata pentru a face o asa-zisa „prima sigilare”. Aluminiul, fiind un material „rece” si bun conductor, preia temperatura de pe sticla de la exterior si o transmite catre sticla de la interior. Astfel pe margini geamul termopan va fi rece ceea ce va creste riscul aparitiei condensului in incapere si totodata scade performanta izolatoare a geamului in ansamblu.

comparatie geamuri bagheta aluminiu si calda

Atunci cand este folosita o bagheta calda, scade foarte mult transferul termic intre cele doua coli de sticla pe marginile geamului, coeficientul de trasfer termic fiind aproximativ acelasi pe toata suprafata geamului. In acest caz riscul aparitiei condensului este considerabil redus, cu pana la 50% ! Mai mult, factorul „U” – care este calculat pentru toata fereastra este si el redus.

Alte avantaje ale sistemului de bagheta calda sunt:

  1. Umezeala 0 (zero) in interiorul geamului termopan – a se vedea rapoartele de testare

  2. Rata de retentie a argonului mult mai buna

  3. Sigilarea pe colturi este mult mai buna deoarece nu mai prespune sectionarea baghetei, ca in cazul sistemului clasic

colturi-continue-export-h180


Din punct de vedere al productiei de geam termopan utilizand sistemul PANA SPACER, avantajele acestui sistem comparativ cu sistemul clasic – cu bagheta-distantier din aluminiu – sunt evidente, asa dupa cum se poate vedea in tabelul urmator:

Sistemul CLASIC
cu Bagheta din aluminiu
flux-tehnologic-bagheta-aluminiu-export
Sistemul PANA SPACER
cu Bagheta calda
flux-tehnologic-bagheta-pana-spacer-export
OPERATII UTILAJE Extra Cost OPERATII UTILAJE Extra Cost
Pregatirea sticlei Pregatirea sticlei
Debitare Masa de taiat +manopera Debitare Masa de taiat +manopera
Spalare Masina de spalat +manopera Spalare Masina de spalat +manopera
Formarea geamului termopan Formarea geamului termopan
Debitare bagheta Masina de debitat baghete +manopera Aplicarea baghetei calde pe sticla Presa la cald automata +manopera
Umplere bagheta cu silicagel Masina de incarcat prin vibrare +manopera
Asamblare baghete +manopera
Prima sigilare (butil sau banda) Extruder de butyl +manopera
Sigilare finala Extruder Hot-Melt , Bi / Mono – component +manopera
Sigilare finala Masa rotativa +manopera
Sigilare finala Masa de presare +manopera

Dupa cum se poate observa, se poate fabrica geam termopan efectuand doar 3 operatiuni: 1. taiere sticla; 2. spalare sticla; 3. asamblare si presare.

* Optional, se poate introduce argon in geamul termopan sau se poate aplica o banda protectoare pe marginile geamului pentru a impiedica taierea/zgarierea mainilor.

Asadar, fabricarea geamurilor termopan este acum accesibila si atelierelor care produc tamplarie din aluminiu / PVC / lemn stratificat si care momentan cumpara de la ateliere specializate geamul termopan insa doresc sa si-l confectioneze singure; acest lucru este posibil deoarece investitia in echipamente este mult mai mica dar si spatiul necesar, numarul de muncitori, calificarea acestora, etc.

Pentru atelierele/fabricile specializate in productia de geam termopan avantajele constau in cost de productie mai mic (indeosebi la geamul tripan / cu 3 coli de sticla), rapiditate in executie (indeosebi la formele atipice – curbe, triunghiuri, trapezuri, etc si la geamurile de mici dimensiuni), numar mai mic de muncitori sau cu acelasi numar de muncitori o productivitate mai mare, economie de spatiu pentru materiile prime si gestionare mai facila a acestora, posibilitatea de a livra imediat ! (in cateva minute dupa asamblare se poate pleca la montaj).

In plus, acestea au avantajul detinerii deja a echipamentelor de taiere si spalare sticla, au nevoie doar de presa la cald !

Acestea fiind spuse, credem ca argumentele prezentate sunt mai mult decat suficiente pentru a va decide sa lucrati cu sistemul PANA SPACER !